NEXTid – automatisch ID bewijzen scannen en verwerken

Een van de belangrijke - en verplichte - taken van de advocaat is om de identiteit van de cliënt te verifiëren. Maar hoe weet u of een identiteitsbewijs echt is? Dit is met het blote oog moeilijk vast te stellen.

Om u hierbij te helpen heeft Trivium de krachten gebundeld met RestPort Technologies. Met de hard- en softwareoplossingen van RestPort Technologies, waaronder desktop en mobiele systemen, kunt u vrijwel alle wereldwijd in omloop zijnde ID-documenten scannen, inspecteren, verifiëren en - door middel van de koppeling met NEXTmatters - direct automatisch opslaan bij de juiste relatie. Indien de relatie nog niet bestaat binnen NEXTmatters, dan is het mogelijk om deze zonder handmatige invoer van gegevens, op basis van het gescande ID-document aan te maken.

Efficiënter werken

Door de koppeling tussen de scanner van RestPort Technologies en NEXTmatters kunt u sneller en efficiënter werken. U hoeft niet meer eerst een kopie van het identiteitsbewijs te maken, die vervolgens weer in te scannen en op te slaan in de relatiekaart in NEXTmatters. U hoeft ook niet meer handmatig de gegevens van het legitimatiebewijs over te nemen in NEXTmatters, met kans op fouten.

Alle bovenstaande handelingen gaan met behulp van de scanoplossing van RestPort Technologies en Trivium automatisch. Het legitimatiebewijs wordt automatisch gekoppeld aan de juiste relatie en opgeslagen onder de relatiekaart. 

Mobiel werken

Ook als u buiten kantoor aan het werk bent biedt RestPort Technologies een oplossing om het legitimatiebewijs van uw cliënt te scannen. Dit doet u met een app op uw smartphone of met een handzame portable scanner met USB-aansluiting op uw laptop.

Flexibel en veilig

Een groot voordeel van de scanoplossing van RestPort Technologies is de flexibiliteit die u als advocaat heeft. U bepaalt zelf welke checks u wel en niet wilt opslaan. Alles is zelf instelbaar. Met het zetten van een simpel vinkje bepaalt u wat u wel en niet wilt checken en opslaan. Deze gegevens worden verantwoord en conform de AVG opgeslagen binnen uw eigen (cloud)omgeving.

Voordelen

Met de samenwerking tussen Trivium en RestPort Technologies beschikt u met NEXTid over de volgende voordelen:
1. Professionele verificatie van alle soorten legitimatiebewijzen - Controle van de belangrijkste veiligheidskenmerken;
2. Efficiënter werken – tijdswinst en foutenreductie;
     - Automatische koppeling bestaande relatiekaart;
      - Met één druk op de knop een nieuwe relatiekaart aanmaken. 
3. Voldoen aan wettelijke verplichting;
4. Flexibel – zelf bepalen wat wel en niet gecheckt en opgeslagen moet worden;
5. Ook buiten kantoor te gebruiken met behulp van app of portable USB scanner.

Meer weten?

Wilt u gebruik maken van NEXTid of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Wilma van de Bildt (06 433 709 25 of wilma@trivium.nl) of Carolien van Elk (06 122 867 62 of carolien@trivium.nl).