Digitaal procederen onder KEI – Welke route kiest u?

De dossiers en stukken ten behoeve van het digitaal procederen zullen veelal uit uw Praktijk Management Software komen. Dit was al zo, maar in de nieuwe situatie gaat u deze ook digitaal aanleveren. Dat brengt enkele keuzes met zich mee. Zo kunt u voor het indienen gebruik maken het door de Rechtspraak opgeleverde webportaal: 'Mijn Rechtspraak' alsook een van de diverse aansluitpunten.

Eigen aansluitpunt NEXTmatters en FORTUNA
Maakt u al gebruik van onze applicaties dan bieden wij als Trivium Software een eigen aansluitpunt naar de Rechtspraak. In samenspraak met ICT Concept en Clip Consultants, eveneens Lexxyn Groep Partners, is deze koppeling de afgelopen maanden gerealiseerd en blijvend in ontwikkeling.

Ook zijn er diverse aanbieders van universele aansluitpunten. Hieronder Silex, een consortium van advocatenkantoren, die software leverancier Topicus hebben geselecteerd om de koppeling te bouwen in samenspraak met Epona Legal voor de koppeling met de eigen DMS systemen. Het product wat vanuit deze partijen op de markt is gebracht, is genaamd Instrumenti. Daarnaast is ook Armarium aanbieder van een universeel koppelpunt en is Aneto actief in het faciliteren van softwareleveranciers met het product genaamd: in eerste aanleg. 

Digitaal procederen onder KEI – het landschap (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

KEI aansluitpunt

Welke stappen nu te nemen?
Het doel van bovenstaande grafische weergave is om u een overzichtelijk beeld te schetsen van het huidige landschap. Natuurlijk blijft dit in ontwikkeling. Het is aan u om de keuze voor uzelf en uw kantoor te maken. Welke stappen kunt u hiervoor doorlopen?

1: Lees u in. Wat houdt KEI nu in en wat speelt er?
Verdiep u in de materie, mogelijkheden en consequenties. U kunt hiervoor terecht op diverse themadossiers of webpagina’s zoals:
* ‘Themadossier KEI’ van PLEIT: https://pleit.nl/over-pleit/themadossiers-ict-en-recht/themadossier-programma-kei
* Digitaal procederen onder KEI door L-IME: http://www.l-ime.nl/digitaal-procederen/

De basis van alle informatie vindt u natuurlijk altijd bij de Rechtspraak zelf: https://www.rechtspraak.nl/Voor-advocaten-en-juristen/modernisering-rechtspraak/Paginas/default.aspx

2: Laat u bijpraten
Wij kunnen u uiteraard vrijblijvend bijpraten over de mogelijkheden binnen onze applicaties. Wenst u een brede kijk op het KEI-spectrum en de mogelijkheden, neemt u dan contact op met de leden van het Lexxyn Groep Account Team. Zij zijn compleet up-to-date, kennen de spelers, hebben ervaringen met de oplossingen en willen u graag wegwijs maken.

3: Weet welke keuze voor u het beste is: aansluitpunt of webportaal
Uiteindelijk is het van belang om binnen afzienbare tijd de juiste keuze te maken tussen werken met het webportaal of het aansluitpunt. Natuurlijk kunt u beiden ook naast elkaar gebruiken, maar het vergt zeker enige voorbereiding als u kiest voor het aansluitpunt. 

Wat de beste keuze is? Dit ligt er uiteindelijk geheel aan of u procedeert, de intensiviteit hiervan, uw gewenste werkwijze hierbij en uw ICT-omgeving. Door u in te lezen en te praten met relevante partijen, zoals bovenstaande leveranciers en collega kantoren, krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie.

Zorg dat uw kantoor er klaar voor is
Het blijft niet alleen bij een keuze maken. Waar u ook voor kiest, uw gehele kantoor dient met een glimlach de nieuwe digitale werkwijze te accepteren. Maak KEI bespreekbaar, zorg indien nodig voor scholing of training en zie KEI vooral als een geweldige kans om uw werkwijze professioneler te stroomlijnen, met als doel: sneller en prettiger werken. En dan ook nog eens digitaal.