Dankbaar

Bent u ook zo benieuwd naar het nieuwe jaar? Op 31 december om 24.00 uur breekt er traditiegetrouw een groot vuurwerk los. We weten wie de beste oliebol heeft gebakken en welke champagne de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Maar we weten nog niet wat 2018 voor ons in petto heeft.

En dat was, denk ik, dit jaar op 31 december om 24.00 uur niet anders. Wij hebben vaak de neiging terug te kijken naar wat er niet goed ging om daarna meteen voor het nieuwe jaar doelen te stellen en goede voornemens te maken. Immers, wat in het oude jaar niet gelukt is, moet toch zeker in het nieuwe jaar wel haalbaar zijn. Ik maak echter altijd graag gebruik van de gelegenheid om terug te kijken op de momenten waarvoor ik dankbaar ben.

Ik ben dankbaar iedere dag weer wakker te worden op een plek waar ik me veilig voel. Mezelf op de eerste kop koffie van de dag te kunnen trakteren -die smaakt altijd het beste- iedere dag. Mijn boodschappen te kunnen doen bij de winkel met de leuke acties en gratis zegels. Dankzij mijn werk in contact te mogen komen met de meest mooie, interessante, intelligente en uiteenlopende mensen. Dit ik van hen nieuwe inzichten en uitdagingen mag ontvangen. Dat ik een mooie applicatie mag presenteren en kantoren kan helpen bij het maken van de juiste keuze(-s). Dat ik door heel Nederland (en soms België) mag reizen en dat ook nog comfortabel kan doen. Dat ik onderdeel uit mag maken van een fantastisch team, dat zich niet alleen voor elkaar maar ook voor anderen inzet. En dat ik mijn, veelal swingende, hobby’s kan uitoefenen en 3 uur achtereen kan bodypumpen, in ieder geval 1 keer per jaar. Dat ik in 2018 bij Trivium een jubileum mag gaan vieren. En dat ik tot slot nu een blog mag schrijven over dankbaarheid. 

Dankbaarheid schaadt niemand. Dankbaarheid verwacht ook geen grote prestatie(-s). Dankbaar mogen zijn is het mooiste geschenk om te ontvangen en het beste voornemen om te hebben.
 
Graag nodig ik u uit om ook eens stil te staan bij alles waar u dankbaar voor bent. Vertel het aan uw dierbare of zet het op papier. Het kost niets en draagt zeker bij aan: the most wonderfull time of the year.

Ik wens u allemaal, namens het hele team van Trivium Software, een fantastisch 2018!