EBH Legal

"FORTUNA doet altijd wat het moet doen en de mensen van Trivium zijn benaderbaar, bereikbaar en bereid mee te denken: een warm bad."
— mr. Peter Ruysch,

"Hoe lang precies weet ik niet, maar wij werken al jaren met FORTUNA. We hadden ooit een programma dat speciaal voor ons kantoor geschreven was, door de oprichter van Exact. Maar die ging iets anders doen, dus daarmee stopte het onderhoud. We zijn ons toen gaan oriënteren in de markt, spraken met andere kantoren, advocaten en ondersteuners, en kwamen zo bij Trivium Software en FORTUNA terecht. Daar werken we nu nog steeds mee. Als je tevreden bent, kijk je niet meer naar andere programma's, dus vergelijkingsmateriaal hebben we niet echt. FORTUNA doet wat het moet doen.

Niet sexy, wel betrouwbaar
Toegegeven, FORTUNA is misschien wat ouder en er zullen vast programma's bestaan die sexier zijn. We hebben wel eens stagiaires die verbaasd reageren dat bepaalde dingen niet kunnen. Zoals informatie heen en weer 'vegen', dat kan nu eenmaal niet in verband met de architectuur van de software. Hoe dan ook ben je toch niet de hele tijd aan het heen en weer zwiepen tussen verschillende zaken. Je kunt gemakkelijk de kaart openen en alle informatie bekijken, en al moet je misschien soms wat meer klikken, dat is secondewerk. Zo'n stagiaire blijkt er uiteindelijk in een flits aan gewend en ontdekt dan dat het programma altijd doet altijd wat het moet doen. Er gebeuren nooit rare dingen. Het is heel stabiel.

Klaar voor de toekomst met KEI
En FORTUNA wordt ook nog steeds goed onderhouden. Toevallig heb ik vanochtend nog even op de site gekeken naar de ontwikkelingen in KEI. Ik was meteen gerust gesteld, want FORTUNA is straks gewoon klaar voor digitaal procederen, zodat we alles kunnen doen wat daarvoor nodig is. En mocht er toch een einde aan de mogelijkheden komen, dan ga ik er van uit dat Trivium ons de gelegenheid biedt om op een nette manier naar NEXTmatters te migreren.

Invloed via de gebruikersgroep
Ik heb onlangs nog met Wilma van Trivium gesproken over een mogelijke deelname aan de gebruikersgroep van FORTUNA. Wellicht dat we dat inderdaad gaan doen, zodat we wat dichter op de ontwikkelingen zitten. Dat je weet wat er verandert en dat je daar ook zelf invloed op uit kunt oefenen, zodat het programma blijft aansluiten op onze praktijk.

Een warm bad
En wie weet, misschien gaan we ooit wel eens naar een opvolger van FORTUNA. De kans is groot dat dit dan NEXTmatters wordt, want we zijn met name heel tevreden over Trivium zelf. De mensen die daar werken geven je het gevoel van een warm bad. Heel benaderbaar, bereikbaar en bereid mee te denken. Die human factor, die vinden wij hier heel belangrijk. Dat is ook de reden dat we niet echt om ons heen kijken. Als je eens vragen hebt - of dat nou over modeldocumenten gaat, over digitale handtekeningen of iets anders - dan wordt er altijd met je meegedacht. Verder zijn ze heel transparant over kosten en wordt je nooit verwezen naar derde partijen die ingehuurd moeten worden. 

Het is een kleine club met korte lijnen, dat werkt heel prettig. En omdat ze gespecialiseerd zijn in software voor de advocatuur, is er geen risico dat ze straks ineens iets anders gaan doen."